Δημιουργικά εργαστήρια χαρακτικής

Ergastirio xaraktikis Nov 2016Ο Τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και το Εργαστήριο Συντήρησης Χαρτιού του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού διοργάνωσαν δημιουργικά εργαστήρια χαρακτικής την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "Ελληνικές χάρτινες εικόνες, Οδός επικοινωνίας Ελλάδας - Ρωσίας". Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τη συνδρομή των συντηρητών του Μουσείου, Α. Τσούκα και Ν. Μαλακόζη, και της μαρμαρογλύπτριας του Μουσείου, Φ. Θέου.

Συμμετείχαν συνολικά 29 μαθητές από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν για τις τεχνικές της χαρακτικής και δημιούργησαν τις δικές τους κάρτες με την τεχνική του λινόλεουμ.

Επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, 6/2/2016

Imerida Kilkis 6-2-2016Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων κ. Γ. Μπλάτση, διοργάνωσες επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016. Το θέμα της ημερίδας είναι: "Οργανώνοντας μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο. Το παράδειγμα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού".

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, για το πώς μπορούν να ετοιμάζουν, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο, συμμετείχαν βιωματικά σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου και στο τέλος σχεδίασαν τα δικά τους προγράμματα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν 41 εκπαιδευτικοί.

Ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς - Ιανουάριος 2016

imerida arvanitidouΤην Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στις 2.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για όσους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν κλείσει ραντεβού να υλοποιήσουν μόνοι τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα («Όψεις της καθημερινής ζωής στην Παλαιοχριστιανική εποχή», «Το βυζαντινό κάστρο», «Νερό πηγή ζωής» και «Αλλοτινά και τωρινά πρόσωπα του χρόνου»). Οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν 39 εκπαιδευτικοί.

Περισσότερα Άρθρα...