Πανελλαδική Εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός 2008

Ο θεσμός "Περιβάλλον και Πολιτισμός" απmbp_entypa_12οτελεί μια πανελλαδική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού που επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση, με νέο θέμα ανά διετία. Η εκστρατεία στόχο έχει την ανάδειξη των άρρηκτων δεσμών που συνδέουν τον πολιτισμό με το περιβάλλον όπως και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών σε θέματα που αφορούν στην προστασία τους. Για τα έτη 2008 και 2009 θεματικός άξονας των εκδηλώσεων ορίστηκε "Το δέντρο της ζωής σε τέσσερις εποχές". Πρόκειται για ένα εορταστικό τετραήμερο πανελλαδικής εμβέλειας, στο οποίο κεντρικό ρόλο κατέχει το δέντρο, η σημασία του και οι συμβολισμοί που συνδέθηκαν με αυτό από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις από το Σάββατο 15 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Μαρτίου. Το Μουσείο προσκαλεί το κοινό αλλά και τα σχολεία να το επισκεφθούν και να ανακαλύψουν τα δέντρα που απεικονίζονται σε επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης.

Ημερομηνίες

15-21 Μαρτίου 2008

Κοινό

Ενήλικες

Οικογένειες με παιδιά

Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

Χώρος

Αίθουσες Μουσείου

Είσοδος

Ελεύθερη

Έντυπα

Αφίσα

Ενημερωτικό έντυπο

Θεματικό φυλλάδιο

Κείμενα-Επιμέλεια φυλλαδίου

Ιουλία Γαβριηλίδου, αρχαιολόγος – μουσειολόγος

Εύα Φουρλίγκα, αρχαιολόγος – μουσειολόγος

Επιστημονικός συνεργάτης

Νίκος Μπονόβας, αρχαιολόγος

Χρηματοδότηση

Σωματείο Φίλων Μουσείου Βυζαντινού ΠολιτισμούΕκδηλώσεις

mbp_entypa_3015 Μαρτίου - 21 Μαρτίου 2008

Για σχολεία, ενήλικες και οικογένειες με παιδιά

Με τη βοήθεια του θεματικού φυλλαδίου μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο και να ανακαλύψετε τα δέντρα που απεικονίζονται σε επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης. Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο