Επιμορφωτική ημερίδα: Το Μουσείο, εργαλείο εκπαίδευσης

News imerida 13-4-2013Ο Τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, κ. Βιργινίας Αρβανιτίδου, πραγματοποίησε επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο "Το Μουσείο, εργαλείο εκπαίδευσης". Κύριος σκοπός της ημερίδας ήταν οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, να τις προσεγγίσουν βιωματικά και να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μόνοι/ες τους μια εκπαιδευτική επίσκεψη σε ένα μουσείο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη", το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, ώρες 9.45 έως 13.30 και απευθυνόταν σε 90 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της οικείας Διεύθυνσης.

Πρόσκληση συμμετοχής για εκπαιδευτικούς

Πρόγραμμα ημερίδας

Στιγμιότυπα από την ημερίδα

Η Διεύθυνσή μας προτίθεται να πραγματοποιήσει δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, κ. Βιργινίας Αρβανιτίδου, σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Το Μουσείο, εργαλείο εκπαίδευσης», η οποία έχει εγκριθεί από τον Ενιαίο Διοικητικό Τομέα Θεμάτων Σπουδών Επιμόρφωσης, Διεύθυνση Σ.Ε.Π.Ε.Δ., τμήμα Δ’ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α με αρ. πρωτοκόλλου Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α./ΚΠ/29082/Γ7/01-03-2013.

Κύριος σκοπός της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, να τις προσεγγίσουν βιωματικά και να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μόνοι/ες τους μια εκπαιδευτική επίσκεψη σε ένα μουσείο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, ώρες 9.45 έως 13.00 και απευθύνεται σε 90 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της οικείας Διεύθυνσης.