Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013

EHPK 2013 thematiko fylladio2Στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τον τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου».
Ελάτε στο Μουσείο και πάρτε μέρος στις θεματικές ξεναγήσεις δωρεάν, δείτε επιλεγμένα αντικείμενα και μάθετε πώς μετρούσαν το χρόνο στο Βυζάντιο.
Ζητήστε το θεματικό φυλλάδιο με θέμα τη μέτρηση του χρόνου στο Βυζάντιο και περιηγηθείτε μόνοι σας το Μουσείο, παίρνοντας πληροφορίες για 10 επιλεγμένα αντικείμενα.
Δύο σχολικά τμήματα Στ΄ Δημοτικού μπορούν να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το χρόνο στο Βυζάντιο.

Tην Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου δηλώστε συμμετοχή στο Παιχνίδι Ρόλων με τίτλο "Μυστήριο από το παρελθόν" για ενήλικες και παιδιά άνω των 11 ετών. Με τη δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft.
Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το Παιχνίδι Ρόλων απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ.: 2313 306 476, καθημερινά 9.00-14.00.
Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

 

Ημερομηνίες

27 - 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινό

Ενήλικες και παιδιά άνω των 11 ετών

Σχολικές ομάδες

Χώρος

Μόνιμη έκθεση του μουσείου

Είσοδος

Ελεύθερη για τις σχολικές ομάδες την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και για όλους τους επισκέπτες το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Έντυπα

Φυλλάδιο θεματικής ξενάγησης

Συντονισμός εκδηλώσεων

Εύα Φουρλίγκα, μουσειολόγος
Ρένα Βεροπουλίδου, δρ αρχαιολογίας

Σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος


Ρένα Βεροπουλίδου, δρ αρχαιολογίας

Υποστήριξη

Βαλεντίνα Σουμιντούμπ, νηπιαγωγός - μουσειολόγος

Θεματικό φυλλάδιο & ξεναγήσεις

Αντιγόνη Τζιτζιμπάση, αρχαιολόγος

Χορηγός

Σωματείο Φίλων του Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Month April"Τα πρόσωπα του Χρόνου"

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013: 9.30, 10.30

Για μαθητές Στ' Δημοτικού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να μάθουν οι συμμετέχοντες τους τρόπους υπολογισμού του χρόνου στα βυζαντινά χρόνια, την ετυμολογία των ημερών και των μηνών.

gallery2Δωρεάν ξεναγήσεις

Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013: 12.00

Για ενήλικες

Θεματική ξενάγηση για ενήλικες από αρχαιολόγο του Μουσείου με θέμα "Τα πρόσωπα του χρόνου: Μετρώντας το χρόνο στο Βυζάντιο".

RPG"Μυστήριο από το παρελθόν"

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, 11.00 και κάθε μισή ώρα έως τις 14.00

Ενήλικες και παιδιά άνω των 11 ετών

Οι παίκτες θα πάρουν μέρος σε μία ιστορία η οποία διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή, παίζοντας το ρόλο του...εαυτού τους. Έτσι χρησιμοποιώντας σύγχρονα εποπτικά μέσα θα ταξιδέψουν με τη φαντασία τους μέσα σε ιστορικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, θα αναζητήσουν στοιχεία σε εκθέματα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού το οποίο θα επισκεφτούν, θα γνωρίσουν πολλές περιόδους της βυζαντινής ιστορίας παρατηρώντας εκθέματα, ξετυλίγοντας έτσι ένα σύγχρονο μυστήριο με προέλευση το παρελθόν. Ένα αντικείμενο πολύ μεγάλης ιστορικής αξίας είχε αποκτηθεί και κρυφτεί στην κρύπτη του Αγίου Δημητρίου κατά την περίοδο που η Θεσσαλονίκη τελούσε υπό νορμανδική κατοχή. Είναι στην θέση που ο τελευταίος Βυζαντινός πολίτης το άφησε; Υπάρχουν άλλοι που γνωρίζουν αυτό το μυστικό; . Διάρκεια παιχνιδιού 1.30 ώρα. Σχεδιασμός-υλοποίηση παιχνιδιού: Δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft.

Month April

"Τα πρόσωπα του Χρόνου: Μετρώντας το Χρόνο στο Βυζάντιο"

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου - Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013: ώρες λειτουργίας Μουσείου

Για ενήλικες

Δωρεάν διάθεση φυλλαδίου θεματικής ξενάγησης με επιλεγμένα εκθέματα που αποκαλύπτουν τους διάφορους τρόπους υπολογισμού του χρόνου.

Χορηγοί: Σωματείο των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
Δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft.