Ενήλικες

EnilikesΟ τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στοχεύει να βοηθήσει τους επισκέπτες του Μουσείου να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν τις πολλαπλές όψεις του βυζαντινού πολιτισμού, που παρουσιάζονται στη μόνιμη έκθεση, με τρόπο εύληπτο, ευχάριστο και ψυχαγωγικό. Για το λόγο αυτό παρέχονται έντυπα που αφορούν συγκεκριμένες θεματικές ή εκθέματα του Μουσείου.

Διαβάστε Περισσότερα

Οικογένειες

OikogeneiesΗ εκπαιδευτική πολιτική του Μουσείου δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της επικοινωνίας με τις οικογένειες. Οι δραστηριότητες "Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού" αποτελούσαν το κύριο πρόγραμμα που απευθυνόταν στις οικογένειες. Παράλληλα, στο πλαίσιο εορτασμών και άλλων εκδηλώσεων του Μουσείου πραγματοποιούνται δραστηριότητες και διατίθενται φυλλάδια για ελεύθερη επίσκεψη, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα η επίσκεψη στο Μουσείο να είναι δημιουργική και ευχάριστη.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑμεΑ

AMEAΟ τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων προσφέρει δραστηριότητες για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Έπειτα από συνεννόηση και συνεργασία με τους υπεύθυνους συνοδούς τους υλοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε ομάδας. Επισημαίνεται ότι εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται για όλες τις ηλικιακές ομάδες (νήπια-δημοτικά-γυμνάσια-λύκεια-ενήλικες).

Διαβάστε Περισσότερα

Μαθητές

MathitesΟ τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στοχεύει στη συστηματική ανάπτυξη της επικοινωνίας του μουσείου με διαφορετικές ομάδες κοινού. Τα νήπια, οι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου αποτελούν τις πολυπληθέστερες ομάδες, στις οποίες το Μουσείο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Για την κάθε ηλικιακή ομάδα σχεδιάζονται συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκπαιδευτικοί

EkpaideutikoiΟ τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στοχεύει στη συστηματική ανάπτυξη της επικοινωνίας του μουσείου με τους εκπαιδευτικούς.
Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζονται έντυπα για τον εκπαιδευτικό, τα οποία συνοδεύουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και έχουν ως στόχο με την παροχή εκπαιδευτικού υλικού να δώσουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν μόνοι τους το πρόγραμμα στο Μουσείο.
Παράλληλα, υλοποιούνται σεμινάρια/ημερίδες, όπου οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για τα προγράμματα του Μουσείου και για τους τρόπους που μπορούν να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Διαβάστε Περισσότερα