ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2015: Ιστορίες με φυτά – Φυτά με ιστορία

PPD 2015 apologismosΜυρτιές, δάφνες και δεντρολίβανα αλλά και νούφαρα από χρωματιστές ψηφίδες, μαρμάρινα φύλλα που ανεμίζουν και ζωγραφιστά ρόδα ανακάλυψαν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, "ακολουθώντας" τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2015 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων περισσότερα από εκατό άτομα περιηγήθηκαν τους κήπους του Μουσείου, γνώρισαν δέντρα και φυτά, μύρισαν, άγγιξαν και άκουσαν σχετικούς μύθους και πληροφορίες από τη γεωπόνο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης Ό. Μπακιρτζή.
Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τη μορφή και τους συμβολισμούς των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης, με τη βοήθεια του αρχαιολόγου - μουσειολόγου Α. Αντωνάρα.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση για τα δυο τμήματα της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μαγνησίας, με την ολοκλήρωση της οποίας τα παιδιά δημιούργησαν ανά ομάδες κολάζ από έγχρωμες φωτογραφίες φυτών και εκθεμάτων του Μουσείου.
Την Κυριακή 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχα περιήγηση εντός και εκτός Μουσείου για ενήλικες επισκέπτες.
Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε η αρχαιολόγος - μουσειολόγος Ι. Γαβριηλίδου.

Δείτε τα κολάζ που δημιούργησαν τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Ν. Μαγνησίας

Δείτε στιγμιότυπα από τις δράσεις