"Η δράση Ελάτε να πλέξουμε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, γιατί είναι οικογενειακή μας υπόθεση έλαβε τέλος"

PLeksimo telosΗ διαδραστική έκθεση "Ελάτε να πλέξουμε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, γιατί είναι οικογενειακή μας υπόθεση" του Γιώργου Τσακίρη, καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 με άλλη μια γιορτή αφιερωμένη στο πλέξιμο.

Ο γεμάτος σχέδια και χρώματα χώρος υποδοχής του Μουσείου φιλοξένησε το κοινό από τις 18:00 ως τις 20:00, εμπνέοντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε μια γιορτή λήξης. Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε εικαστικό δρώμενο με τίτλο "Δια . πέρασμα" στην είσοδο του Μουσείου από τις εικαστικούς Δαμιανού Γεωργία, Δημητράκη Χριστίνα, Λαμπροπούλου Αικατερίνη και Σαμαρά Άννα – Μαρία. Στη γιορτή συμμετείχαν επίσης οι μουσικοί Ιωάννης Καΐμάκης (Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.), Βασίλης Κασούρας, Κώστας Παπάς, Χρήστος Παπάς και Παναγιώτης Αΐβατζίδης που έκαναν την ατμόσφαιρα πανηγυρική, όταν αναμίχθηκαν με το κοινό, αυτοσχεδίασαν και χόρεψαν με πολύ κέφι.

Στο πλαίσιο της γιορτής η έκθεση έλαβε κυριολεκτικά τέλος, καθώς όλα όσα συνέθεταν το σκηνικό της απομακρύνθηκαν, λίγο πριν το Μουσείο κλείσει τις πόρτες του.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με τη δημιουργική τους διάθεση στο εικαστικό αποτέλεσμα αλλά και στις εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στο πλέξιμο.

Δείτε στιγμιότυπα από τη γιορτή