Επιμορφωτικό σεμινάριο "Γνωρίζουμε τα μουσεία-προσεγγίζουμε το παρελθόν μας"

Imerida merousis 10-11Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς με θέμα "Γνωρίζουμε τα μουσεία-προσεγγίζουμε το παρελθόν μας" συνολικής διάρκειας 12 ωρών, που διοργανώνει το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 (16:30-20.00) στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνάντηση στην οποία συμμετείχαν 25 εκπαιδευτικοί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν από τις υπεύθυνες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου οι εξής θεματικές ενότητες: 1. Οργανώνοντας μια θεματική επίσκεψη στο Μουσείο, 2. Η γραφή στο Βυζάντιο και 3.Προσεγγίζοντας το βυζαντινό κάστρο. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου όπου εκτίθενται αντικείμενα που σχετίζονται με τα παραπάνω θέματα και, χωρισμένοι σε ομάδες, σχεδίασαν τα δικά τους εκπαιδευτικά προγράμματα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των προγραμμάτων. Ευχαριστούμε τον κ. Μερούση, υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και διοργανωτή του σεμιναρίου, για την πολύ καλή συνεργασία.