Εκπαιδευτικά προγράμματα 2015-2016

ekpaideytika 2013-2014 istΓια τη σχολική χρονιά 2015 –2016 οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υλοποιούν μόνοι με την τάξη τους και με την υποστήριξη του τομέα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Γνωρίζω τις βυζαντινές εικόνες για νήπια και μαθητές Α΄ Δημοτικού
Όψεις της καθημερινής ζωής στην παλαιοχριστιανική εποχή για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού
Το Βυζαντινό Κάστρο για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού
Νερό πηγή ζωής για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού (Νέο πρόγραμμα)
Αλλοτινά και τωρινά πρόσωπα του χρόνου για μαθητές Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και του μαθητές Α΄ Λυκείου (Νέο πρόγραμμα)

Τα προγράμματα τα υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί μόνοι τους με την τάξη τους με τη βοήθεια φυλλαδίων και υποστηρικτικού υλικού που τους παρέχει το Μουσείο.
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι την περσινή χρονιά μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών υλοποίησαν με επιτυχία με την τάξη τους τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

Δηλώσεις συμμετοχής

Όσοι ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν τα πρόγραμμα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2313 306-476 από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από 8.00 -13.30.

Στο κάθε πρόγραμμα συμμετέχει ένα μόνο τμήμα κάθε φορά (έως 25 μαθητές) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η διοργάνωση σεμιναρίων από τον τομέα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα δηλώσουν συμμετοχή στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου.