Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2011

POSTER_EHPK_2011_th

Στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2011 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για το 2011 έχουν τον τίτλο «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην ιστορία». Στο πλαίσιο των εορτασμών το Μουσείο διοργανώνει θεματικές ξεναγήσεις, εργαστήριο δραματοποίησης και παιχνίδι ρόλων.

Οι θεματικές ξεναγήσεις απευθύνονται σε ενήλικες και θα πραγματοποιηθούν στη μόνιμη έκθεση από αρχαιολόγους του Μουσείου. Με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα θα γίνουν αναφορές σε σημαντικά γεγονότα που αναστάτωσαν τη ζωή της βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Το εργαστήριο δραματοποίησης, με τίτλο "Εξιχνιάζοντας μυστήρια στη Θεσσαλονίκη της Εικονομαχίας" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12-14 χρόνων, που σχεδιάστηκε από τη δασκάλα - θεατροπαιδαγωγό Μάρθα Κατσαρίδου. Διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη την κρίσιμη περίοδο της  Εικονομαχίας. Μέσα από παιχνίδια ρόλων και θεατρικές τεχνικές και με βοηθούς του τους νεαρούς συμμετέχοντες του εργαστηρίου, ο πρωταγωνιστής θα προσπαθήσει να οδηγηθεί στη λύση του μυστηρίου.

Το παιχνίδι ρόλων "Η αδελφότητα" σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από τη δημιουργική ομάδα Gamecraft. Απευθύνεται σε ενήλικες και οικογένειες με παιδιά από 11 χρόνων και πάνω. Οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε μία αναπάντεχη ιστορία μυστηρίου με επίκεντρο τον έλεγχο της κεντρικής εξουσίας στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.