Απολογισμός: Ημέρες αφιερωμένες στην προβολή του έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας

SEA 2014Από τις 18 ως τις 26 Οκτωβρίου 2014 ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) διοργάνωσε εκδηλώσεις για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε θέματα που συνδέονται με την φροντίδα και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το Μουσείο με τον τίτλο "Τι συμβαίνει στο Μουσείο;" συμμετείχε στις εκδηλώσεις και άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του στο κοινό.Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, μία ομάδα 20 ατόμων ξεναγήθηκε στις εκθέσεις, στα εργαστήρια συντήρησης και στις αποθήκες του Μουσείου. Η ξενάγηση είχε ως θέμα "Από την ανασκαφή στο Μουσείο", ενώ στα εργαστήρια συντήρησης μίλησαν για τη δουλειά τους οι συντηρητές χαρτιού, εικόνας, κεραμικής και μαρμάρου. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν επίσης τις αποθήκες του Μουσείου όπου εκτίθεται ομοίωμα καραβιού φορτωμένου με αμφορείς. Τα εργαστήρια συντήρησης άνοιξαν και για μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού που επισκέφτηκαν το Μουσείο εκείνες τις ημέρες, αλλά και για μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής. Συνολικά 85 μαθητές και 25 φοιτητές περιηγήθηκαν τα εργαστήρια συντήρησης.

Η 21η Οκτωβρίου έχει οριστεί από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ως ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.