Απολογισμός επιμορφωτικής ημερίδας: Το Μουσείο, εργαλείο εκπαίδευσης

News imerida 13-4-2013Ο Τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, κ. Βιργινίας Αρβανιτίδου, πραγματοποίησε επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο "Το Μουσείο, εργαλείο εκπαίδευσης".
Οι συμμετέχοντες για την εκπαιδευτική πολιτική του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και ειδικότερα για τα εκπαιδευτικά προγραμμάτα. Στη συνέχεια, ανά ομάδες, συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προκειμένου να το προσεγγίσουν βιωματικά και να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μόνοι/ες τους μια εκπαιδευτική επίσκεψη σε ένα μουσείο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη", το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, ώρες 9.45 έως 13.45, και την παρακολούθησαν 90 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων της οικείας Διεύθυνσης. Λόγω του υψηλού αριθμού αιτήσεων, η επιμορφωτική ημερίδα θα επαναληφθεί στις αρχές του επόμενου σχολικού έτους.

Πρόγραμμα ημερίδας

Στιγμιότυπα από την ημερίδα

Συμμετείχαν συνολικά 50 άτομα, γονείς και παιδιά που επισκέφτηκαν το μουσείο και παρατήρησαν ψηφιδωτά που εκτίθενται εκεί, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν τα δικά τους ψηφιδωτά.