Απολογισμός εκδήλωσης "Τι συμβαίνει στο Μουσείο;"

SEA 2012 thΟλοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις με τίτλο "Τι συμβαίνει στο Μουσείο;" που διοργάνωσε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων "Τα μνημεία έχουν φωνή, τη δική σου". Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να αναδειχθεί το σημαντικό έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και η συμβολή του στην εκπαίδευση, στην ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας και ευρύτερα στην ανάπτυξη της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στα εργαστήρια συντήρησης και στις αποθήκες του Μουσείου, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν την αναπαράσταση ενός βυζαντινού εμπορικού καραβιού φορτωμένου με πήλινους αμφορείς του 11ου-12ου αιώνα. Υλοποιήθηκαν επίσης τα εκπαιδευτικά προγράμματα "Παίζουμε Ανασκαφή;", για οικογένειες με παιδιά 5-7 ετών, και "Ανακαλύπτοντας το παρελθόν", για ενήλικες και παιδιά πάνω από 11 ετών.

Στις δράσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετείχαν συνολικά 178 άτομα (110 άτομα στις ξεναγήσεις και 68 στα εκπαιδευτικά προγράμματα).