Απολογισμός εκδήλωσης Κυριακές στο ΜΒΠ 9: Αφήγηση παραμυθιού

News kyr digenisΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του Μουσείου "Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού" για τη σχολική περίοδο 2012-2013. Η τελευταία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου με την αφήγηση του "Διγενή του Ακρίτη" από την Ανθή Θάνου και τη συνοδεία μουσικής από τον Παναγιώτη και το Νικόλα Κούλελη. Η αφήγηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μουσείου "Το βυζαντινό κάστρο" και την παρακολούθησαν 80 άτομα.

Δείτε στιγμιότυπα από την παράσταση

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δημιουργικό εργαστήριο ψηφιδωτού, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των «Κυριακών στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού 2012 - 2013». Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τη συνδρομή των συντηρητών του Μουσείου, Γ. Κίσσα, Α. Τσούκα, και της μαρμαρογλύπτριας Ε. Θέου.

Συμμετείχαν συνολικά 50 άτομα, γονείς και παιδιά που επισκέφτηκαν το μουσείο και παρατήρησαν ψηφιδωτά που εκτίθενται εκεί, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν τα δικά τους ψηφιδωτά.