Απολογισμός εκδήλωσης Κυριακές στο ΜΒΠ 7: Εργαστήριο ψηφιδωτού

Psifidoto 2013Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δημιουργικό εργαστήριο ψηφιδωτού, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο των "Κυριακών στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού 2012 - 2013".
Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τη συνδρομή του συντηρητή ψηφιδωτού του Μουσείου Γιώργου Κίσσα και τη βοήθεια της συντηρήτριας Αννέτας Τσούκα και της μαρμαρογλύπτριας Φρόσως Θέου.
Συμμετείχαν συνολικά 50 άτομα, γονείς και παιδιά, που ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, όπουπαρατήρησαν τα ψηφιδωτά, έμαθαν για την τέχνη του ψηφιδωτού και στη συνέχεια κατασκεύασαν το δικό τους ψηφιδωτό.

Δείτε στιγμιότυπα από το εργαστήριο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δημιουργικό εργαστήριο ψηφιδωτού, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των «Κυριακών στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού 2012 - 2013». Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τη συνδρομή των συντηρητών του Μουσείου, Γ. Κίσσα, Α. Τσούκα, και της μαρμαρογλύπτριας Ε. Θέου.

Συμμετείχαν συνολικά 50 άτομα, γονείς και παιδιά που επισκέφτηκαν το μουσείο και παρατήρησαν ψηφιδωτά που εκτίθενται εκεί, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν τα δικά τους ψηφιδωτά.