Απολογισμός εκδήλωσης Κυριακές στο ΜΒΠ 6: Εργαστήριο υφαντικής

Yfantiki 2013Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δημιουργικό εργαστήριο υφαντικής, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, στο πλαίσιο των "Κυριακών στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού 2012 - 2013". Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τη συνδρομή της μουσειοπαιδαγωγού Ανθής Χρυσοπούλου.

Συμμετείχαν συνολικά 50 άτομα, γονείς και παιδιά που ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, όπου παρατήρησαν τα εργαλεία και τα προϊόντα της υφαντικής και στη συνέχεια εμπνεύστηκαν από τις βασικές αρχές της υφαντικής και έπλεξαν χρώματα και υφές με τη βοήθεια πρωτότυπων αργαλειών.

Δείτε στιγμιότυπα από τo εργαστήριο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δημιουργικό εργαστήριο ψηφιδωτού, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των «Κυριακών στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού 2012 - 2013». Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τη συνδρομή των συντηρητών του Μουσείου, Γ. Κίσσα, Α. Τσούκα, και της μαρμαρογλύπτριας Ε. Θέου.

Συμμετείχαν συνολικά 50 άτομα, γονείς και παιδιά που επισκέφτηκαν το μουσείο και παρατήρησαν ψηφιδωτά που εκτίθενται εκεί, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν τα δικά τους ψηφιδωτά.