Απολογισμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014

DHM 2014 apologismosΠερισσότεροι από 1200 επισκέπτες πέρασαν τις πόρτες του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Νύχτας Μουσείων.

Το θέμα του εορτασμού ήταν «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν» και το Μουσείο διοργάνωσε μία εναλλακτική ξενάγηση στα εκθέματα με τίτλο «Λογοτεχνικές αναγνώσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού». Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τα εκθέματα και γενικότερα τον βυζαντινό πολιτισμό μέσα από τη ματιά επτά λογοτεχνών της πόλης, οι οποίοι, έχοντας εμπνευστεί από το Μουσείο, διάβασαν ένα κείμενό τους στη μόνιμη έκθεση. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από κλασική οργανική μουσική Ρωμιών συνθετών της Κωνσταντινούπολης (17ος - 19ος αιώνας), με ούτι και κοντραμπάσο.

Οι λογοτέχνες που συμμετείχαν ήταν οι: Δημήτρης Δημητριάδης, Θωμάς Κοροβίνης, Πασχάλης Λαμπαρδής, Πέτρος Μαρτινίδης, Σοφία Νικολαΐδου, Σάκης Σερέφας και Γιώργος Σκαμπαρδώνης . Μουσική έπαιξε το μουσικό σχήμα "Ολιγόχορδα" με το Βασίλη Κασούρα στο ούτι και το Γιάννη Κολοβό στο κοντραμπάσο.

Τα κείμενα της εκδήλωσης θα συμπεριληφθούν σε έκδοση που θα επιμεληθούν οι εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

Δείτε στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014