Απολογισμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012

DHM 2012 PocoapocoΟλοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2012, που φέτος είχε θέμα "Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις".

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

DHM 2012 fylladio thΣτο πλαίσιο της Νύχτας Μουσείων διοργανώθηκαν βραδινές ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση. Τις ξεναγήσεις παρακολούθησαν 85 άτομα.

Παράλληλα, ξεκίνησε η προβολή του video "ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ. Μια ψηφιακή περιήγηση με τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας" με θέμα τον ζωγραφικό διάκοσμο των ταφικών μνημείων από τη συλλογή του Μουσείου.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΑDHM 2012 Adrasteiaπό τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ το Μουσείο παρέμεινε ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες. Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του συνεχίστηκε η προβολή του video "ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ". Παράλληλα, διοργανώθηκαν πρωινές ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση, στις οποίες συμμετείχαν 75 άτομα.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το χορευτικό δρώμενο "Μια στιγμή" από το χοροθέατρο Αδράστεια και στη συνέχεια οι επισκέπτες διασκέδασαν με μουσική rock 'n roll με τους Poco a Poco.

Κυριακή 19 Μαΐου 2012

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη διοργάνωση παιχνιδιού ρόλων με τίτλο "Η αδελφότητα" από τη δημιουργική ομάδα Gamecraft. Ενήλικες, γονείς και παιδιά, συνολικά 62 άτομα, ενεπλάκησαν σε μια ιστορία μυστηρίου στη Θεσσαλονίκη του 1347 και απέδειξαν ότι αποτελούν φρουρούς της δικαιοσύνης και του κοινωνικού συμφέροντος.

Χορηγοί: Σωματείο των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Οινοποιείο Δ. Κλώνα, Εστιατόριο | Καφέ "Β".